Η προσδοκία του ταξιδιού

Θα προσπαθήσουμε να ταξιδέψουμε στο κυανού της τέχνης και του πολιτισμού, όπου εκείνο που βαραίνει περισσότερο στις εκτιμήσεις μας είναι ακριβώς η έλλειψη βαρύτητας. Θα προσπαθήσουμε να επικοινωνούμε με το τηλεγραφείο των σκέψεων, με γλώσσα που περνάει από το τρυπητό που αφήνει απ΄έξω τα απόφλουδα...Με την ελπίδα να υπάρξουν ρινίσματα χρόνου που θα ψιθυρίσουμε: Λίγο θέλω ακόμη για ν΄αποσπαστώ από το έδαφος και να παίξω με τις πατούσες μου μιαν άλλου είδους κιθάρα...

Η εντοπισμένη εδώ προσδοκία είναι η αλληλεπίδραση μας με επίγνωση της αδυναμίας, με φορείς αλληλεπίδρασης, αναγκαίους κατά τη Φυσική, σκέψεις, εικόνες, ήχους που προσφέρουν Αυτοί που μας δείχνουν πόσο λανθασμένα, ίσως, συλλάβαμε την δωρεά της ζωής. Έρανος σκέψεων, λοιπόν, ήχων που παράγουν εικόνες που δεν τις βλέπουν τα μάτια, εικόνων που παράγουν ήχους που δεν τους ακούν τα αυτιά, και μοιρασιά της συγκομιδής. Με τιμή στην ατίμητη τιμή αυτών των διαλεχτών της τέχνης και του πολιτισμού που απλόχερα τα προσφέρουν...

Ας ζήσουμε τουλάχιστον την προσδοκία του ταξιδιού, που είναι πιο σημαντική από την πραγματοποίησή του. . .


Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Αγιοβαλεντινιάτικα!




Οι πολιτικοί μας αρχηγοί έβγαλαν τις παρακάτω ανακοινώσεις για τη μεγάλη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου. Αναγνωρίστε αυτές του δικούς σας αρχηγού.


Προλετάριοι όλου του κόσμου ενωθείτε με τις προλετάριες.

Μην πέφτετε γρήγορα στους πράσινους. Είναι ανώριμοι σαν τα πράσινα φρούτα. Περιμένετε να ωριμάσουν.

Στο σοσιαλισμό,  με 10 χιλιάρικα ντυνόταν μια γυναίκα από την κορυφή μέχρι τα νύχια. Στον καπιταλισμό με 10 χιλιάρικα μια γυναίκα γδύνεται από  την κορυφή έως τα νύχια. Αντισταθείτε! Δεν πληρώνω, Δεν πληρώνω!

Όταν σβήσει η επαναστατική ερωτική φλόγα θα πρέπει να ανάψουμε στο σπίτι την κεντρική θέρμανση. Πώς θα το κάνουμε με τέτοιες καπιταλιστικές τιμές στο πετρέλαιο; Αντισταθείτε!

Στυλοβάτες του έθνους, Δεξιοί, προσέχετε! Ο έρωτας αρχίζει πάντα με υποσχέσεις που είναι σαν τα σοσιαλιστικά παραμύθια. Στυλοβάτες του έθνους, Δεξιοί, κάποτε οι γυναίκες ήταν χαζές και παρίσταναν τις έξυπνες. Τώρα είναι έξυπνες και παριστάνουν τις χαζές! Μην πιστεύετε ότι ο δρόμος της ερωτευμένης είναι στρωμένος με λουλούδια, με διαμάντια και γούνες είναι. Κάντε επιχειρήσεις, βγάλτε λεφτά, ερωτευθείτε.


Αυξήσαμε τα τιμολόγια της ΔΕΗ για να είστε στο σκοτάδι και να ζείτε σαν ερωτευμένοι. Δεν λένε, ο έρωτας είναι τυφλός; Γι’ αυτό οι ερωτευμένοι  δεν πασπατεύονται συνέχεια; Γι’ αυτό  δεν είναι κακοί τοξότες, στοχεύουν την καρδιά και χτυπάνε πολύ πιο χαμηλά;

Ερωτευμένοι, δεν είναι αντι-ερωτικός όρος του ΔΝΤ να τρώτε λίγο. Μη σας παρασύρει το σύνθημα της συντήρησης; «Ο Έρωτας περνάει από το στομάχι». Σκεφτείτε: “Ο Έρωτας περνάει από το στομάχι πηγαίνοντας για που;”


Μια φορά και έναν καιρό, Χώρες γνωρίστηκαν με τον σοσιαλισμό και τον ερωτεύτηκαν. Για να μην τον ξε-χάσουν τον παντρεύτηκαν.  Μπήκε στη μέση ο εραστής, ο καπιταλισμός. Χώρισαν και αισθάνθηκαν ευτυχισμένες, νόμιζαν ότι θα ζήσουν  καλά ως το τέλος της ζωής τους. Μέχρι που έκαναν το μοιραίο λάθος, παντρεύτηκαν τον εραστή. Τι κρίμα που οι αιώνιοι έρωτες είναι τόσο σύντομοι.
Τώρα θέλουν να θάψουν και τον ηττημένο σύζυγο και τον νικητή εραστή. Καμιά  φορά στα παραμύθια γίνεται ότι και στη ζωή...

Σύντροφοι και συντρόφισσες, προσέχετε, τα ψεύτικα ερωτόλογα αντηχούν καλύτερα σε ρεβιζιονιστικά άδεια κουρεμένα σίρριζα κεφάλια.

Ανυπακοή και αντίσταση τώρα. Μερικοί ερωτευμένοι αποφασίζουν να δείξουν τα δόντια τους αργά, όταν πια έχουν αρχίσει να πέφτουν.

 Χθες ξαναείδα τον νεανικό μου έρωτα που γεννήθηκε το 1917. Δεν με αναγνώρισε.

Τα κόμματα είναι σαν τις γυναίκες,  αναγκαία κακά. Οι κυβερνήσεις / σύζυγοι είναι τα κακά και οι αντιπολιτεύσεις / ερωμένες  τα αναγκαία.



Αντιδραστικοί, γιατί καταδικάζετε  τον Ιούδα σαν προδότη; Εάν ήταν ομοφυλόφιλος;
Kαλού κακού, αν είσαι Ιούδας, φίλαγε μόνο γυναίκες. Παντρεμένοι, προσπαθήστε να μοιράσετε τη ζωή σας σε τρία ίσα μισά.  


Δόξα το Θεό, είμαι άθεος. Γοργόνες,  προσέχετε τις παρασκευές μη σας φάει κανένας θρήσκος που νηστεύει.

Οι παντρεμένοι ζουν περισσότερο από τους ανύπαντρους και στον καπιταλισμό και τον σοσιαλισμό (Χρηστάκης: Οι Συνδεδεμένοι) .  Όλοι ίδιοι είναι. Καλά να πάθουμε οι παντρεμένοι!

Έφτασαν στο τέλος οι ερωτευμένοι, όπως οι σοσιαλιστές. Η αρχή ήταν πολύ ωραία!

Ο έξυπνος παντρεμένος ελληνολάτρης παραδειγματίζεται από τους προγόνους μας: Τα καταφέρνει σαν τον Αρχιμήδη: Εύρηκα τον τρόπο, δεν με βρήκαν. Κάνει τη γυναίκα του να αναφωνεί το Σωκρατικό: Εν είδα ότι ουδέν είδα!  Γνωρίζει ότι αρραβώνας είναι η γενική δοκιμή μιας  τραγωδίας  του Σοφοκλή.

Δεν θα υποκύψουμε σε ξενόφερτες ιδεολογίες. Εμείς θα εκδώσουμε ανακοίνωση του Αγίου Υακίνθου! Επειδή το θέμα αυτό είναι δύσκολο, σας βοηθάμε για τον συγγραφέα: Παπ...λης!





Συλλογική δουλειά του Editorial Board

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου