Η προσδοκία του ταξιδιού

Θα προσπαθήσουμε να ταξιδέψουμε στο κυανού της τέχνης και του πολιτισμού, όπου εκείνο που βαραίνει περισσότερο στις εκτιμήσεις μας είναι ακριβώς η έλλειψη βαρύτητας. Θα προσπαθήσουμε να επικοινωνούμε με το τηλεγραφείο των σκέψεων, με γλώσσα που περνάει από το τρυπητό που αφήνει απ΄έξω τα απόφλουδα...Με την ελπίδα να υπάρξουν ρινίσματα χρόνου που θα ψιθυρίσουμε: Λίγο θέλω ακόμη για ν΄αποσπαστώ από το έδαφος και να παίξω με τις πατούσες μου μιαν άλλου είδους κιθάρα...

Η εντοπισμένη εδώ προσδοκία είναι η αλληλεπίδραση μας με επίγνωση της αδυναμίας, με φορείς αλληλεπίδρασης, αναγκαίους κατά τη Φυσική, σκέψεις, εικόνες, ήχους που προσφέρουν Αυτοί που μας δείχνουν πόσο λανθασμένα, ίσως, συλλάβαμε την δωρεά της ζωής. Έρανος σκέψεων, λοιπόν, ήχων που παράγουν εικόνες που δεν τις βλέπουν τα μάτια, εικόνων που παράγουν ήχους που δεν τους ακούν τα αυτιά, και μοιρασιά της συγκομιδής. Με τιμή στην ατίμητη τιμή αυτών των διαλεχτών της τέχνης και του πολιτισμού που απλόχερα τα προσφέρουν...

Ας ζήσουμε τουλάχιστον την προσδοκία του ταξιδιού, που είναι πιο σημαντική από την πραγματοποίησή του. . .


Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Ιστορικό άρθρο. . .





ΜΗΧΑΝΗ ΠΟΥ ΚΟΒΕΙ ΠΑΤΑΤΕΣ!

ΜΗΧΑΝΗ ΠΟΥ ΚΟΒΕΙ ΤΙΣ

ΜΑΛΑΚΙΕΣ

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΡΕΘΕΙ!



από το στέλεχός του ΣΥΡΙΖΑ Νάσο Θεοδωρίδη στη ΑΥΓΗ:


‘’ 69 χρόνια μετά την τραγωδία του θανάτου και της αναπηρίας δεκάδων χιλιάδων φαντάρων, έχει έρθει η ώρα για μια ψύχραιμη ιστορική αποτίμηση που να απαντάει στο ερώτημα αν τελικά βγήκε κερδισμένη η ελληνική κοινωνία από μια εξ αντικειμένου σύμπλευση με το φασιστικό καθεστώς Μεταξά στην οποία οδηγήθηκε από τον εθνικιστικό παροξυσμό της εποχής, προκειμένου να αποτραπεί η απλή διέλευση (1) ενός άλλου φασιστικού στρατού, με μόνο επιχείρημα ότι ο δεύτερος στρατός ήταν «ξένος» (2) (αλλά εξίσου φασιστικός (3)). Υποστηρίζω ότι η εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτό το σφαγείο θα έπρεπε να είχε αποφευχθεί. Η 28η Οκτωβρίου δεν σήμαινε ούτε την «ενότητα» ούτε «το μεγαλείο του έθνους», αλλά την είσοδο της Ελλάδας σε ένα παγκόσμιο ιμπεριαλιστικό πόλεμο (4)’’.

Αν καταλάβαμε καλά:

(1) Απλή διέλευση θα ήταν. Αφού περνούσανε θα πήγαιναν να κάνουν μπάνιο στη Μύκονο, τη Σαντορίνη. . . Χωρίς κανένα συνωστισμό σε λιμάνι, όπως αυτός που έγινε στη Σμύρνη κατά την άλλη ιστορικό!

(2) Βέβαια, ο Ιταλικός στρατός ήταν «ξένος» και όχι ξένος!  Ούνα φάτσα ούνα ράτσα!


(3) Αν ο στρατός πού επιτίθετο  ήταν «ΔΗΜΟΚΡΑΤΚΟΣ» και είχαμε «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ» κυβέρνηση πάλι «ξένος» θα ήταν. Τα πράγματα αλλάζουν αν επιτίθετο φασιστικός στρατός και είχαμε δημοκρατική κυβέρνηση!

(4) Σωστά! Μπήκαμε στο πόλεμο για να κατακτήσουμε το φεγγάρι για να ονειρευόμαστε από κοντά!

‘’Συνήθως στα αφιερώματα για την 28η Οκτωβρίου, βλέπουμε επίκαιρα της εποχής με τα πλήθη ενθουσιασμένα να χαιρετάνε εκείνους που φεύγουν για το μέτωπο (5). Πράγματι, κάθε φορά που αρχίζει ένας τέτοιος πόλεμος, η πλειοψηφία παρασύρεται από ένα κύμα εθνικισμού και πολεμόχαρων αισθημάτων (6)’’.

Αν καταλάβαμε καλά:

(5) Το ανακάλυψε το μυστικό ο μεγάλος! Μόλις κηρύχτηκε ο πόλεμος, οι Έλληνες πληρώθηκαν για να κάνουν τους κομπάρσους στα επίκαιρα!  Για δείτε καλά! Δεν τους βλέπετε μακιγιαρισμένους!

(6) Ενώ ένα Νάσος Θεοδωρίδης δεν παρασύρετε ποτέ. ΟΧΙ!

Αξίζει να το διαβάσουμε ολόκληρο το ιστορικό κείμενο οι παρασυρμένοι! Εξ’ άλλου γι’ αυτό γράφτηκε και γι’ αυτό δημοσιεύθηκε.


ΕΜΠΡΟΣ!

ΝΑ ΤΑ ΞΕΦΤΙΛΙΣΟΥΜΕ ΟΛΑ!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου