Η προσδοκία του ταξιδιού

Θα προσπαθήσουμε να ταξιδέψουμε στο κυανού της τέχνης και του πολιτισμού, όπου εκείνο που βαραίνει περισσότερο στις εκτιμήσεις μας είναι ακριβώς η έλλειψη βαρύτητας. Θα προσπαθήσουμε να επικοινωνούμε με το τηλεγραφείο των σκέψεων, με γλώσσα που περνάει από το τρυπητό που αφήνει απ΄έξω τα απόφλουδα...Με την ελπίδα να υπάρξουν ρινίσματα χρόνου που θα ψιθυρίσουμε: Λίγο θέλω ακόμη για ν΄αποσπαστώ από το έδαφος και να παίξω με τις πατούσες μου μιαν άλλου είδους κιθάρα...

Η εντοπισμένη εδώ προσδοκία είναι η αλληλεπίδραση μας με επίγνωση της αδυναμίας, με φορείς αλληλεπίδρασης, αναγκαίους κατά τη Φυσική, σκέψεις, εικόνες, ήχους που προσφέρουν Αυτοί που μας δείχνουν πόσο λανθασμένα, ίσως, συλλάβαμε την δωρεά της ζωής. Έρανος σκέψεων, λοιπόν, ήχων που παράγουν εικόνες που δεν τις βλέπουν τα μάτια, εικόνων που παράγουν ήχους που δεν τους ακούν τα αυτιά, και μοιρασιά της συγκομιδής. Με τιμή στην ατίμητη τιμή αυτών των διαλεχτών της τέχνης και του πολιτισμού που απλόχερα τα προσφέρουν...

Ας ζήσουμε τουλάχιστον την προσδοκία του ταξιδιού, που είναι πιο σημαντική από την πραγματοποίησή του. . .


Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017



Ως είναι γνωστόν από τα βρωμοκάναλα της διαπλοκής, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο έκλεισε σήμερα δεδομένου, όπως λένε τα βρωμοκάναλα, καθηγητές και φοιτητές αντιμετωπίζουν καθημερινά σοβαρότατα προβλήματα, καθώς έμποροι ναρκωτικών και τοξικομανείς δε διστάζουν να μπαίνουν ακόμη και μέσα στις αίθουσες διδασκαλίας.
Δεν μετέδωσαν όμως τα βρωμοκάναλα της διαπλοκής τις αποστομωτικές απάντησεις που έδωσε ο Υπουργός Παιδοίας στον Πρύτανη!
Πρώτον: O Πρύτανης δεν είχε πάρει θέση όταν βρέθηκε κρεμασμένος Γαύρος στο προαύλιο του Πανεπιστημίου!




Όπως ορθά του επεσήμανε ο Υπουργός σύντροφος Γαβρόγλου, το κρέμασμα του Γαύρου ήταν μια συμβολική ανατριχιαστική απειλή δεξιών παρακρατικών ομάδων που είχε προφανώς αυτόν σαν στόχο. Τι Γαβρόγλου τι Γαυρόγλου! Γιατί σιωπήσατε κύριε Πρύτανη τότε; Που να πουν την απάντηση τα βρωμοκάναλα της διαπλοκής! Στη δικαιολογία που ψέλλισε ο Πρύτανης ότι ο κρεμασμένος ιχθύς δεν ήταν Γαύρος αλλά Σαρδέλα, ο σύντροφος Υπουργός τον αποστόμωσε και πάλι: "Εσείς δεν ξέρετε από λαϊκά ψάρια, Σαρδέλες και Γαύρους, ασχοληθείτε με τις Συναγρίδες". 
Δεύτερον: Στην αιτίασή του Πρύτανη ότι: "το Πανεπιστήμιο είναι ξέφραγο αμπέλι" ο Υπουργός δήλωσε ότι δεν σκοπεύουμε εμείς να βάλουμε αλυσίδες στα σταφύλια. Εικόνες σαν και αυτή που ακολουθεί δεν θα δείτε όσο είμαι εγώ Υπουργός, δήλωσε ο Υπουργός! Τα αμπέλια θα είναι ξέφραγα! Την έθαψαν την απάντηση τα βρωμοκάναλα της διαπλοκής.




Τρίτον (και φαρμακερό): Στην αιτίαση του Πρύτανη ότι: "το Πανεπιστήμιο έχει γίνει άντρο ναρκομανών", αντί άλλης απαντήσεως, ο Υπουργός του είπε ότι πρέπει να συμμορφωθεί σύμφωνα με το κατωτέρω λαϊκό άσμα του λαού: "Όταν καπνίζει ο λουλάς ο Πρύτανης δεν πρέπει να μιλά". Και αυτή την ασματώδη απάντηση την έθαψαν τα βρωμοκάναλα της διαπλοκής! 

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου