Η προσδοκία του ταξιδιού

Θα προσπαθήσουμε να ταξιδέψουμε στο κυανού της τέχνης και του πολιτισμού, όπου εκείνο που βαραίνει περισσότερο στις εκτιμήσεις μας είναι ακριβώς η έλλειψη βαρύτητας. Θα προσπαθήσουμε να επικοινωνούμε με το τηλεγραφείο των σκέψεων, με γλώσσα που περνάει από το τρυπητό που αφήνει απ΄έξω τα απόφλουδα...Με την ελπίδα να υπάρξουν ρινίσματα χρόνου που θα ψιθυρίσουμε: Λίγο θέλω ακόμη για ν΄αποσπαστώ από το έδαφος και να παίξω με τις πατούσες μου μιαν άλλου είδους κιθάρα...

Η εντοπισμένη εδώ προσδοκία είναι η αλληλεπίδραση μας με επίγνωση της αδυναμίας, με φορείς αλληλεπίδρασης, αναγκαίους κατά τη Φυσική, σκέψεις, εικόνες, ήχους που προσφέρουν Αυτοί που μας δείχνουν πόσο λανθασμένα, ίσως, συλλάβαμε την δωρεά της ζωής. Έρανος σκέψεων, λοιπόν, ήχων που παράγουν εικόνες που δεν τις βλέπουν τα μάτια, εικόνων που παράγουν ήχους που δεν τους ακούν τα αυτιά, και μοιρασιά της συγκομιδής. Με τιμή στην ατίμητη τιμή αυτών των διαλεχτών της τέχνης και του πολιτισμού που απλόχερα τα προσφέρουν...

Ας ζήσουμε τουλάχιστον την προσδοκία του ταξιδιού, που είναι πιο σημαντική από την πραγματοποίησή του. . .


Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ!




Μία προκλητική αφίσα του Economist κυκλοφορεί εδώ και μερικές ημέρες στα βρετανικά τρένα η οποία καλεί τους αναγνώστες να πάρουν θέση για την κρίση στην Ευρωζώνη και τον ρόλο της Γερμανίας ενώ απεικονίζει ως άγγελο την Άνγκελα Μέρκελ Η αφίσα φέρει τον τίτλο: Η Γερμανία σώζει την Ευρώπη και αναπτύσσει σε τρία σημεία το σκεπτικό:

1. Η Γερμανία ξόδεψε πάνω από 100 δισεκατομμύρια ευρώ για τη διάσωση της Ελλάδας,  της Πορτογαλίας, της Ιρλανδίας, της Ισπανίας και της Κύπρου.

2. Η Γερμανία έχει τα χρήματα για να κάνει αυτές τις διασώσεις χάρη στη σκληρή δουλειά των Γερμανών. Η Γερμανία έχει σημειώσει τη διπλάσια ανάπτυξη από όλες τις άλλες χώρες από τότε που δημιουργήθηκε το ευρώ.

3. Οι χώρες με αργή ανάπτυξη αλλάζουν τις αρτηριοσκληρωτικές οικονομίες τους κυρίως χάρη στην πίεση της Γερμανίας.
Στη συνέχεια το βρετανικό περιοδικό καλεί τους αναγνώστες να πάρουν θέση στη δημόσια συζήτηση και ρωτά:

«Εσύ που στέκεσαι;»

ΕΜΕΙΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΥ ΣΤΕΚΕΤΑΙ Η ΥΠΕΡΗΦΑΝΗ ΗΓΕΣΙΑ ΜΑΣ!

ΣΤΟΝ ΑΓΓΕΛΟ!


ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ!


ΓΙΑΤΙ ΕΚΟΨΑΝ ΤΗ ΛΕΞΗ


 ΕΛΛΗΝΙΚΗ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΤ;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου