Η προσδοκία του ταξιδιού

Θα προσπαθήσουμε να ταξιδέψουμε στο κυανού της τέχνης και του πολιτισμού, όπου εκείνο που βαραίνει περισσότερο στις εκτιμήσεις μας είναι ακριβώς η έλλειψη βαρύτητας. Θα προσπαθήσουμε να επικοινωνούμε με το τηλεγραφείο των σκέψεων, με γλώσσα που περνάει από το τρυπητό που αφήνει απ΄έξω τα απόφλουδα...Με την ελπίδα να υπάρξουν ρινίσματα χρόνου που θα ψιθυρίσουμε: Λίγο θέλω ακόμη για ν΄αποσπαστώ από το έδαφος και να παίξω με τις πατούσες μου μιαν άλλου είδους κιθάρα...

Η εντοπισμένη εδώ προσδοκία είναι η αλληλεπίδραση μας με επίγνωση της αδυναμίας, με φορείς αλληλεπίδρασης, αναγκαίους κατά τη Φυσική, σκέψεις, εικόνες, ήχους που προσφέρουν Αυτοί που μας δείχνουν πόσο λανθασμένα, ίσως, συλλάβαμε την δωρεά της ζωής. Έρανος σκέψεων, λοιπόν, ήχων που παράγουν εικόνες που δεν τις βλέπουν τα μάτια, εικόνων που παράγουν ήχους που δεν τους ακούν τα αυτιά, και μοιρασιά της συγκομιδής. Με τιμή στην ατίμητη τιμή αυτών των διαλεχτών της τέχνης και του πολιτισμού που απλόχερα τα προσφέρουν...

Ας ζήσουμε τουλάχιστον την προσδοκία του ταξιδιού, που είναι πιο σημαντική από την πραγματοποίησή του. . .


Τρίτη 9 Απριλίου 2024

Ο ΑΣΤΡΟΛΟΓΟΣ, Ο ΝΕΥΤΩΝΑΣ ΚΑΙ Η ΜΑΜΗ!

Κάθε μάζα έλκει κάθε τι που έχει μάζα. Κάθε μάζα δημιουργεί ένα βαρυτικό πεδίο, έναν "χώρο" που αρχίζει από αυτήν και εκτείνεται μέχρι το άπειρο, που έχει την ικανότητα να ασκεί δύναμη, να έλκει, κάθε τι που έχει μάζα.

Όσο μεγαλύτερη είναι η μάζα-γεννήτορας, Μ, του πεδίου τόσο πιο ισχυρό είναι το πεδίο, τόσο πιο μεγάλη βαρυτική δύναμη θα ασκεί σε ένα  σώμα δεδομένης μάζας, m,  που βρίσκεται σε δεδομένη απόσταση, r,  από την μάζα-γεννήτορα Μ. Η δύναμη που ασκεί τo πεδίο είναι ανάλογη της μάζας m, που φιλοξενεί, και αντιστρόφως ανάλογη του τετραγώνου της απόστασης r της μάζας m από την μάζα Μ, του γεννήτορα του πεδίου. Υπάρχουν δηλαδή δύο ανταγωνιστικοί παράγοντες που διαμορφώνουν το μέγεθος της δύναμης που ασκεί το πεδίο της γεννήτορος μάζας Μ  σε ένα σώμα. Είναι τόσο μεγαλύτερη όσο είναι μεγαλύτερη είναι η μάζα του σώματος, m, αν διπλασιάζεται η μάζα m θα διπλασιάζεται η δύναμη που δέχεται. Ανταγωνιστικά, είναι τόσο μικρότερη όσο μεγαλώνει η απόσταση του σώματος, r, από τη μάζα-γεννήτορα Μ, μάλιστα αν διπλασιάζεται η απόσταση η δύναμη θα γίνεται τέσσερις φορές μικρότερη, αν δεκαπλασιάζεται η απόσταση η δύναμη θα γίνεται εκατό φορές μικρότερη. Όλα αυτά μας τα είπε ο αείμνηστος Νεύτωνας εκατοντάδες χρόνια πριν:

Βρισκόμαστε, όλοι μας, κάτω από την επίδραση απίστευτα μεγάλου αριθμού βαρυτικών πεδίων, κάθε μάζα του σύμπαντος, δημιουργεί ένα πεδίο που μας έλκει. Και ο καθένας από εμάς είναι γεννήτορας πεδίου που έλκει ό,τι μάζα υπάρχει στο σύμπαν. Πάνω μας επιδρά ασκώντας δύναμη κάθε άστρο, κάθε πλανήτης, η γη βέβαια, κάθε συγκάτοικος στον πλανήτη μας, ό,τι βρίσκεται πάνω σε αυτήν.

Υπάρχει όμως ένα δεδομένο. Δεν αισθανόμαστε αυτές τις "άπειρες" επιδράσεις, έλξεις. Αυτό που βιώνουμε είναι το βάρος μας, η επίδραση, η έλξη που ασκεί πάνω μας το πεδίο βαρύτητας της μητέρας γης. Το ερώτημα λοιπόν είναι ποιο είναι το μέγεθος της επίδρασης των υπολοίπων πεδίων πάνω μας, αν λάβουμε υπ' όψη μας τις μάζες τους και τις αποστάσεις τους από εμάς. Και προφανώς οι επιδράσεις αυτές πρέπει να συγκριθούν με την επίδραση που έχει πάνω μας το πεδίο βαρύτητας της γης,  

Ζούμε στο ηλιακό μας σύστημα. Η συντριπτική πλειοψηφία της μάζας του συστήματος βρίσκεται στον ήλιο, είναι συντριπτικά μεγαλύτερη ακόμη και εάν τη συγκρίνουμε με το άθροισμα των μαζών όλων των πλανητών του ηλιακού συστήματος. Η μάζα του ηλίου κατέχει πάνω από το 99%βτης μάζας του ηλιακού συστήματος! Η μάζα του ηλίου είναι ακόμη πιο συντριπτικά  μεγαλύτερη από εκείνη της γης. Είναι 333.000 φορές μεγαλύτερη. Στον ήλιο χωράει η γη πάνω από ένα εκατομμύριο τριακόσιες χιλιάδες φορές. Αυτό ήταν αναγκαίο για να μας φωτίζει και θερμαίνει για δισεκατομμύρια χρόνια, έπρεπε να είχε πολύ "καύσιμο", πολύ υδρογόνο. "Καίει τέσσερα εκατομμύρια τόνους το δευτερόλεπτο!

Πόση όμως είναι η βαρυτική δύναμη που ασκεί πάνω μας ο τεράστιος ήλιος σε σχέση με τη βαρυτική δύναμη που ασκεί η γη πάνω μας;   Η μεγάλη μάζα του αυξάνει την επίδραση που έχει πάνω μας. Η μεγάλη, όμως, απόσταση που βρίσκεται από τη γη ελαττώνει την επίδρασή του πάνω μας. Ποιος είναι ο νικητής σε αυτόν τον ανταγωνισμό; 

Η ΑΠΟΣΤΑΣΗ!

Χωρίς καμιά ιδιαίτερη γνώση μπορούμε να κατανοήσουμε ότι η έλξη με την οποία μας τραβάει ό ήλιος προς το μέρος του είναι αμελητέα σε σύγκριση με την έλξη που μας τραβάει η γη. Αν δεν ήταν έτσι, η έλξη που ασκεί πάνω μας ο ήλιος το μεσημέρι που είναι από πάνω μας θα εξουδετέρωνε την έλξη που μας ασκεί η γη ή μέρος αυτής, με αποτέλεσμα το μεσημέρι ή να μην έχουμε βάρος ή να χάναμε ένα σημαντικό μέρος του βάρους μας!  

Το πεδίο βαρύτητας της μητέρας γης επιδρά πάνω μας πιο ισχυρά, χίλιες φορές πιο ισχυρά από ότι το πεδίο βαρύτητας του μεγάλου ήλιου που βρίσκεται πιο κοντά μας,  μας έλκει η γη με δύναμη χίλιες φορές μεγαλύτερη από ότι ο ήλιος! 

Και τι γίνεται με τα υπόλοιπα άστρα; Τα πιο κοντινά βρίσκονται 100.000 φορές πιο μακριά μας από ότι ο ήλιος. Αυτό σημαίνει ότι η η βαρυτική επίδραση των άστρων πάνω μας, σε εμάς τους κατοίκους της γης, είναι μικρότερη κατά δέκα δισεκατομμύρια (10.000.000.000) από τη βαρυτική επίδραση που ασκεί πάνω μας η ίδια η γη. Για τα πιο μακρινά άστρα, η βαρυτική τους επίδραση γίνεται τρισεκατομμύρια φορές μικρότερη!  

Όσον αφορά τους πλανήτες, ο Δίας είναι ο μεγαλύτερος από τους πλανήτες του ηλιακού συστήματος. Η δύναμη της βαρύτητας που ασκεί πάνω μας είναι 25.000.000 φορές μικρότερη από την βαρυτική δύναμη  που ασκεί πάνω μας η γη. Ε, με όση δύναμη έλκει μια τρίχα την παλάμη μας!

Πόσο λογικό είναι να πιστεύουμε ότι τα άστρα και οι πλανήτες προδιαγράφουν τη ζωή μας; 

Ας υποθέσουμε ότι τα βαρυτικά πεδία που δρουν πάνω μας τη στιγμή της γέννησής μας καθορίζουν τη ζωή μας. Ποια βαρυτικά πεδία είναι αυτά που την καθορίζουν; Τα ισχυρότερα. Αυτά όμως είναι εκτός της γης εκείνα του μαιευτήρα ή της μαμής!!! Τη στιγμή της γέννησής μας, οι μάζες του μαιευτήρα ή της μαμής βρίσκονται σε σε απόσταση αναπνοής από τη μάζα του νεογέννητου. Η βαρυτική δύναμη που ασκούν πάνω του είναι πολύ μεγαλύτερη από εκείνη που ασκούν οι πλανήτες, δέκα φορές μεγαλύτερη από εκείνη που ασκεί ο Άρης!

Συνεπώς, σύμφωνα με τους νόμους της Φυσικής, αν οι βαρυτικές δυνάμεις τη στιγμή της γέννησής μας καθορίζουν τη ζωή μας, αυτοί που καθορίζουν την δια βίου ευτυχία μας ή δυστυχία μας, την ερωτική ή οικονομική ζωή μας, και όλα τα άλλα είναι ο μαιευτήρας ή η μαμή μας και όχι τα άστρα!!! Όσο πιο μεγάλο βάρος έχουν η μαμή και ο μαιευτήρας τόσο πιο πολύ θα προδιαγράψουν τη διαδρομή μας στη ζωή! 

Στο δίλημμα λοιπόν, από αστρολογικής απόψεως, ποιος καθορίζει την τύχη μας, τα Άστρα ή η Μαμή, ο Νεύτωνας δίνει την απάντηση: Η MAMH!

Κάποιος ανήκει στον αστερισμό του Κριού αν έχει γεννηθεί από 21 Μαρτίου μέχρι 20 Απριλίου. Αυτό αποδίδεται στο ότι ο Ήλιος ανατέλλει το χρονικό αυτό διάστημα από το χώρο του ομώνυμου αστερισμού, που κάποιοι είδαν να έχει το σχήμα ψαριού! Η εισαγωγή αυτής της κατηγοριοποίησης των ανθρώπων σε ζώδια έγινε από τους Βαβυλώνιους, τότε δηλαδή που η γη ήταν το κέντρο του σύμπαντος και όλα γύριζαν γύρω από αυτήν, τότε δηλαδή που οι άνθρωποι πίστευαν ότι ισχύει σε ότι σήμερα γνωρίζουμε ότι δεν ισχύει. Η γη γυρίζει γύρω από τον εαυτόν της, γύρω από τον ήλιο με ταχύτητα 107.000 χιλιόμετρα την ώρα, ακολουθεί τον ήλιο καθώς αυτός κινείται γύρω από το κέντρο του γαλαξίας με ταχύτητα 782.000 χιλιόμετρα την ώρα, που και ο γαλαξίας μας κινείται γύρω από μια πυκνή συγκέντρωση γαλαξιών. Το σύμπαν διαστέλλεται, οι αποστάσεις μεταξύ των ουρανίων σωμάτων αυξάνονται. Έτσι ο ήλιος από 21 Μαρτίου μέχρι 20 Απριλίου δεν ανατέλλει πάντα από τον αστερισμό του Κριού, ένας που από τους αστρολόγους ήταν Κριός τώρα είναι Ιχθύς! 

Υπάρχουν  περισσότερα άστρα από τους κόκκους άμμου όλων των ακτών της γης. Με πιο λογικό κριτήριο προδιαγράφουν τη ζωή μας μερικά άστρα και όχι τα "άπειρα" άλλα;

Πολλές φορές βλέποντας τι συμβαίνει γύρω μας αναφωνούμε: Είναι δυνατόν να συμβαίνουν αυτά το 2024; Είναι, και μεταξύ αυτών είναι και η πίστη στην Αστρολογία! Αν τα αστρα καθορίζουν τη ζωή μας, αυτό σημαίνει ότι είμαστε άβουλοι, ότι η ελεύθερη βούληση είναι μια ψευδαίσθηση. Εγώ, μαζί με τις πράξεις μου, είμαι το προκαθορισμένο αποτέλεσμα των επιδράσεων των άστρων. Όταν κάποιος εγκληματεί, το έγκλημά του δεν ήταν αποτέλεσμα της ελεύθερης βούλησής του, ήταν προδιαγεγραμμένο από τα άστρα. Συνεπώς, θα πρέπει στο εδώλιο του κατηγορουμένου να βρεθούν τα άστρα!  

Οι μεγαλύτερες εξαπατήσεις από τις οποίες υποφέρουν οι άνθρωποι είναι οι δικές τους απόψεις - Λεονάρντο Ντα Βίντσι

...καίτοι πως ουκ αμαθία εστίν αύτη ή επονείδιστος ή του οίεσθαι ειδέναι α οθκ οίδεν. - ...και υπάρχει άραγε χειρότερη αμάθεια από το νομίζεις ότι ξέρεις αυτά που αγνοείς. Απολογία Σωκράτη     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου