Η προσδοκία του ταξιδιού

Θα προσπαθήσουμε να ταξιδέψουμε στο κυανού της τέχνης και του πολιτισμού, όπου εκείνο που βαραίνει περισσότερο στις εκτιμήσεις μας είναι ακριβώς η έλλειψη βαρύτητας. Θα προσπαθήσουμε να επικοινωνούμε με το τηλεγραφείο των σκέψεων, με γλώσσα που περνάει από το τρυπητό που αφήνει απ΄έξω τα απόφλουδα...Με την ελπίδα να υπάρξουν ρινίσματα χρόνου που θα ψιθυρίσουμε: Λίγο θέλω ακόμη για ν΄αποσπαστώ από το έδαφος και να παίξω με τις πατούσες μου μιαν άλλου είδους κιθάρα...

Η εντοπισμένη εδώ προσδοκία είναι η αλληλεπίδραση μας με επίγνωση της αδυναμίας, με φορείς αλληλεπίδρασης, αναγκαίους κατά τη Φυσική, σκέψεις, εικόνες, ήχους που προσφέρουν Αυτοί που μας δείχνουν πόσο λανθασμένα, ίσως, συλλάβαμε την δωρεά της ζωής. Έρανος σκέψεων, λοιπόν, ήχων που παράγουν εικόνες που δεν τις βλέπουν τα μάτια, εικόνων που παράγουν ήχους που δεν τους ακούν τα αυτιά, και μοιρασιά της συγκομιδής. Με τιμή στην ατίμητη τιμή αυτών των διαλεχτών της τέχνης και του πολιτισμού που απλόχερα τα προσφέρουν...

Ας ζήσουμε τουλάχιστον την προσδοκία του ταξιδιού, που είναι πιο σημαντική από την πραγματοποίησή του. . .


Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου 2017Ήμουν πάντα ειλικρινής μαζί σας σε όσα δεν έγραφα. Οφείλω να σας πω ότι φοβήθηκα. Δεν άντεξαν οι ώμοι μου να αντέξουν τις συνέπειες των καπιταλιστικών μου αναρτήσεων από  το φακέλωμα των πολιτικών πεποιθήσεων σε όσους γράφουν σε Facebook, Twitter, Blog υπό την εποπτεία του Υπουργού Επικρατείας Βερναρδάκη. Υπέγραψα Δήλωση Μετανοίας επί Αριστεράς, όπως είχα υπογράψει και επί Δεξιάς μετά τον Εμφύλιο. Αναγνωρίζω ότι πρέπει να λάβει από τη μεριά του τα μέτρα του, η Σοβιετική Ένωση έπεσε από την προπαγάνδα σε Facebook, Twitter, Bloq.

ΔΗΛΩΣΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ    

Ο Υπουργός των αριστερών πνευμάτων και πάσης σοσιαλιστικής σαρκός, ο τον φασισμό  καταπατήσας, τον δε καπιταλισμό  καταργήσας, και ζωήν τω κόσμω σου σοσιαλιστική δωρησάμενος, αυτός, Κύριε Υπουργέ Βερναρδάκη, συγχώρησον  την ψυχήν του δεξιού  δούλου σου, ανάπαυσε αυτήν εν τόπω σοσιαλιστικό, εν τόπω χλοερώ, εν τόπω αναψύξεως, ένθα απέδρα δεξιά οδύνη, δεξιά λύπη και δεξιός στεναγμός. Παν δεξιόν αμάρτημα το παρ’ εμού πραχθέν εν λόγω ή έργω ή διανοία, ως αγα­θός και φιλάνθρωπος αριστερός Υπουργός, συγχώρησον ότι ουκ έστιν άνθρωπος, ος ζήσεται και ουχ δεξιώς αμαρτήσει, συ γαρ μόνος εκτός δεξιάς αμαρτίας υπάρχεις, η δικαιο­σύνη σου δικαιοσύνη εις τον αιώνα, και ο νόμος σου αλήθεια.

Αν δεν κάνει δεκτή ο Υπουργός τη μετάνοια, πολύ θα στεναχωρηθώ που θα χαθούμε χωρίς να μου δοθεί η δυνατότητα να απολαύσω στο συγγραφικό μου τέλος το "Δεύτε λάβετε τελευταίον ασπασμόν" από εσάς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου