Η προσδοκία του ταξιδιού

Θα προσπαθήσουμε να ταξιδέψουμε στο κυανού της τέχνης και του πολιτισμού, όπου εκείνο που βαραίνει περισσότερο στις εκτιμήσεις μας είναι ακριβώς η έλλειψη βαρύτητας. Θα προσπαθήσουμε να επικοινωνούμε με το τηλεγραφείο των σκέψεων, με γλώσσα που περνάει από το τρυπητό που αφήνει απ΄έξω τα απόφλουδα...Με την ελπίδα να υπάρξουν ρινίσματα χρόνου που θα ψιθυρίσουμε: Λίγο θέλω ακόμη για ν΄αποσπαστώ από το έδαφος και να παίξω με τις πατούσες μου μιαν άλλου είδους κιθάρα...

Η εντοπισμένη εδώ προσδοκία είναι η αλληλεπίδραση μας με επίγνωση της αδυναμίας, με φορείς αλληλεπίδρασης, αναγκαίους κατά τη Φυσική, σκέψεις, εικόνες, ήχους που προσφέρουν Αυτοί που μας δείχνουν πόσο λανθασμένα, ίσως, συλλάβαμε την δωρεά της ζωής. Έρανος σκέψεων, λοιπόν, ήχων που παράγουν εικόνες που δεν τις βλέπουν τα μάτια, εικόνων που παράγουν ήχους που δεν τους ακούν τα αυτιά, και μοιρασιά της συγκομιδής. Με τιμή στην ατίμητη τιμή αυτών των διαλεχτών της τέχνης και του πολιτισμού που απλόχερα τα προσφέρουν...

Ας ζήσουμε τουλάχιστον την προσδοκία του ταξιδιού, που είναι πιο σημαντική από την πραγματοποίησή του. . .


Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016







Όταν τα πράγματα είναι ζόρικα,

όταν η ζωή ανατρέπει όσα κήρυττε, 

"Πνευματικός άνθρωπος, Επαναστάτης, Ακτιβιστής,

 Υπέρμαχος της Προστασίας

 των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των προσωπικών δεδομένων,"

γνωρίζω ότι θα δημοσιεύσει τη γνώμη του,

θα δημοσιεύσει μια ωραία συνταγή!

Σήμερα στη σελίδα του

"αίματα πως είσαι μάγκας" προοδευτικού,

βρήκα την παρακάτω ωραία συνταγή: 


Κοτόπουλο με Βερίκοκα και καρύδια

Υλικά

 4 μπούτια ολόκληρα κοτόπουλου 

2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες

 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο 

12 ξερά βερίκοκα κομμένα στην μέση 

4 κουτ. της σούπας καρυδόψιχα χοντροκομμένη 

2 καρότα 

1 κουτ. της σούπας τριμμένο τζίντζερ 

1 φακελάκι σκόνη σαφράν (¼ του γραμμαρίου) 

1 ξύλο κανέλας

 ½ φλιτζάνι λευκό κρασί ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι.


Χρόνος ψησίματος: 30 λεπτά

Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά


Εκτέλεση 

Ανακατεύετε το σαφράν με το κρασί μέχρι να διαλυθεί τελείως. Καθαρίζετε και κόβετε τα καρότα σε ροδέλες. Σοτάρετε σε 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο το κοτόπουλο με τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Ρίχνετε το κρασί με το σαφράν, τα βερίκοκα, το τζίντζερ, την κανέλα και την καρυδόψιχα. Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε 1 ½ φλιτζάνι νερό και σκεπάζετε την κατσαρόλα. Βράζετε σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά περίπου. Αν το φαγητό αρχίσει να στεγνώνει κατά την διάρκεια του μαγειρέματος, συμπληρώνετε πολύ λίγο ζεστό νερό. Όταν γίνει το κοτόπουλο, αφαιρείτε το ξύλο της κανέλας και το σερβίρετε. Ταιριάζει με βραστό αρωματικό ρύζι (μπασμάτι ή γιασεμί).


Πριν σερβίρουμε, ρίχνουμε στο τραπέζι και μία

μπόμπα*,

για να γίνει το γεύμα επαναστατικό.

(*βλέπε εικόνα).

Προτείνεται νερό από τον

Γαργαραπόταμο**

(**που μαζί χτίσαμε.)







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου