Η προσδοκία του ταξιδιού

Θα προσπαθήσουμε να ταξιδέψουμε στο κυανού της τέχνης και του πολιτισμού, όπου εκείνο που βαραίνει περισσότερο στις εκτιμήσεις μας είναι ακριβώς η έλλειψη βαρύτητας. Θα προσπαθήσουμε να επικοινωνούμε με το τηλεγραφείο των σκέψεων, με γλώσσα που περνάει από το τρυπητό που αφήνει απ΄έξω τα απόφλουδα...Με την ελπίδα να υπάρξουν ρινίσματα χρόνου που θα ψιθυρίσουμε: Λίγο θέλω ακόμη για ν΄αποσπαστώ από το έδαφος και να παίξω με τις πατούσες μου μιαν άλλου είδους κιθάρα...

Η εντοπισμένη εδώ προσδοκία είναι η αλληλεπίδραση μας με επίγνωση της αδυναμίας, με φορείς αλληλεπίδρασης, αναγκαίους κατά τη Φυσική, σκέψεις, εικόνες, ήχους που προσφέρουν Αυτοί που μας δείχνουν πόσο λανθασμένα, ίσως, συλλάβαμε την δωρεά της ζωής. Έρανος σκέψεων, λοιπόν, ήχων που παράγουν εικόνες που δεν τις βλέπουν τα μάτια, εικόνων που παράγουν ήχους που δεν τους ακούν τα αυτιά, και μοιρασιά της συγκομιδής. Με τιμή στην ατίμητη τιμή αυτών των διαλεχτών της τέχνης και του πολιτισμού που απλόχερα τα προσφέρουν...

Ας ζήσουμε τουλάχιστον την προσδοκία του ταξιδιού, που είναι πιο σημαντική από την πραγματοποίησή του. . .


Κυριακή 24 Μαΐου 2020


Οι κορονοϊοί προσβάλουν τη μύτη.
Όπως ανέφερε ο κ. Τσιόδρας, στην ενημέρωση της Πέμπτης, οι κορονοϊοί συχνά προσβάλουν το οσφρητικό επιθήλιο, «λόγω της αυξημένης έκφρασης που παρουσιάζει στον υποδοχέα 2 του μετατρεπτικού συνενζύμου της αγγειοτενσίνης».
Πρόκειται για το «ένζυμο πόρτα», όπως το χαρακτήρισε, του οργανισμού από όπου εισέρχεται ο ιός στο σώμα. Αυτός είναι πιθανότατα και ο λόγος που τα παιδιά νοσούν λιγότερο από τον νέο κορονοϊό. Ο κ. Τσιόδρας έχει αναφερθεί πολλές φορές στον τρόπο που τα μικρά παιδιά νοσούν και μεταδίδουν ιό. «Νέα ευρήματα από την Νέα Υόρκη υποστηρίζουν πως τα παιδιά έχουν μειωμένη έκφραση του υποδοχέα 2 στη μύτη. Δηλαδή, παράγουν σημαντικά μικρότερες ποσότητες αυτής της πρωτεΐνης που χρησιμοποιεί ο ιός για να μπει στον οργανισμό μας» εξήγησε ο κ. Τσιόδρας, ο οποίος τόνισε πως ο βλεννογόνος της μύτης είναι από τις πρώτες εστίες της λοίμωξης στον οργανισμό.
Με βάση τα νέα επιστημονικά δεδομένα, στην παρούσα φάση δεν πρέπει να κάνετε ένρινη ερωτική εξομολόγηση, ως ο ανωτέρω εικονιζόμενος. Με τις κινήσεις της μύτης σας θα εκτοξεύσετε μετατρεπτικό συνένζυμο αγγειοτενσίνης που θα ανοίξει τις πόρτες για να μπει ο ιός στη σύντροφό σας». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου