Η λειτουργία του παλμικού οξύμετρου βασίζεται στην ύπαρξη δύο φωτεινών πηγών (L.E.D.s), από τις οποίες η μία παράγει κόκκινο φως και η άλλη υπέρυθρο. Απέναντι από τις φωτεινές πηγές υπάρχει ένας φωτοευαίσθητος αισθητήρας, που ανιχνεύει και υπολογίζει την ένταση του φωτός, που διαπερνά τον ιστό που παρεμβάλλεται. Η διαφορά στην ένταση του φωτός προκαλείται από τη διαφορά στην απορρόφηση του φωτός από την οξυγονωμένη ή μη οξυγονωμένη αιμοσφαιρίνη, που περιέχεται στα τριχοειδή του ιστού. Προσανατολίζοντας τη μέτρηση μόνο στην αιμοσφαιρίνη, που υπάρχει στο αίμα που πάλει, δηλ. το αρτηριακό, το παλμικό ούμετρο μπορεί να προσδιορίσει τον κορεσμό του αίματος στο αρτηριακό αίμα πριν την απόδοσή του στους ιστούς.
Ο Aoyagi πέθανε πέθανε στις 18 Απριλίου, όταν η ιατρική συσκευή που ανακάλυψε ήταν απαραίτητο εργαλείο στη διάγνωση των συμπτωμάτων του ιού της τρέχουσας πανδημίας.
Πίσω από φαινομενικά απλά πράγματα που σώζουν ζωές, που πια έχουν περάσει σε κοινή χρήση, υπάρχουν ακόμη και στα ρολόγια μας, που μέσω των ενδείξεών τους "συνομιλούμε" μαζί τους, υπάρχουν μεγαλοφυείς ιδέες ανθρώπων που ίσως θα πρέπει να τους γνωρίζουμε και να τους εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας, έστω μετά την αναχώρησή τους.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου